niedziela, 10 sierpnia 2014

El cafe mas refrescante del mundo / Najbardziej ożeźwiająca kawa na świecie :D

PO POLSKU


Kochani dzisiaj dla Was krótki pościk bo zaraz muszę lecieć do pracy :)

Dzisiaj od rana aktywnie: bieganie, ogarnięcie mieszkania, zakupy (w tym jedna rzecz, która pojawi się w następnym poście), a po takim poranku czas nabrać sił, a do tego nie ma nic lepszego jak pyszna mrożona kawa :)

Zapewne wielu z Was już taką przyrządzało  i piło, ale tu macie taki mój przepis (niestety bez bitej śmietany ponieważ po bieganiu jakoś nie mam ochoty na takie rzeczy, ale każdy może sobie wzbogacić tym swoją kawę :D)

Do przygotowania tej pysznej kawki potrzebujemy:
- łyżeczkę kawy rozpuszczalnej (moja ulubiona to Nescafe)
- pół opakowania czekolady do picia (można dodać mniej lub więcej w zależności od gustu)
- pół szklanki mleka 
- 2 łyżeczki cukru (jak ktoś lubi słodką kawę, sama czekolada jest już słodka no ale ja i tak zawsze dosładzam tylko, że słodzikiem)
- kilka kostek lodu
- woda
Sposób przygotowania:
Kawę zalewamy wodą w filiżance, mieszamy i dodajemy cukier oraz czekoladę. Dokładnie wymieszaną kawę wlewamy do szklanki zawierającej mleko. Następnie dodajemy lód. 


Gotowe :)



Prawda, że banalnie łatwe?  





Miłego dnia i pysznej kawy dla tych co ją przygotują :)


EN ESPANOL:



Quieridos hoy prepare una cortita publicación porque dentro de nada me tengo que ir a trabajar :)

Hoy la manana la pase de forma activa: fui a correr, limpie el piso, fui de compras (y compre una cosa que aparecera en la proxima publicación). Para recuperar fuerzas me tomo un cafe muy delicioso antes de irme.

Estoy segura que muchos de vosotros ya han estado haciendo cafes de esos y que ya tenias la ocasion de tomarlos pero yo os doy mi receta (desgraciadamente lo hago sin nata montada porque despues de correr no tengo ganas de esas cosas, pero los que quieran se la anaden :D)
 Las cosas que necesitais para preparar este delicioso cafe:
- 2 cucharaditas de cafe (mi preferida es la de Nescafe, en Espana tambien la teneis)
- 20 gramos de chocolate en polvo (podeis anadir mas o menos - esto ya depende de como os gusta)
- medio baso de leche
- 2 cucharaditas de azucar (si os gusta el cafe con azucar, yo le doy sacarina)
- un poco de hielo
- agua

Como prepararlo:
En un baso se hecha el cafe con el azucar y despues se anade el agua caliente y todo eso se mezcla. Despues se anade el cocholate y se mezcla para que todo se disuelva bien. Todo eso se hecha en el baso de la leche (fria) y se anade el hielo. 
Y ya esta listo :) 


Verdad que es facil?


 



Bueno os deseo un buen dia y que disfruteis del cafe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz