Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Zainspiruj się / Inspirate

Witajcie Kochani! 
           Dziś chce podzielić się z Wami moimi zdjęciami, które może kogoś z Was zainspirują.

           Będzie mnie tutaj napewno więcej, ale póki co bardzo dużo dzieje się w moim życiu. Przechodzę okres gdzie zastanawiam się nad wszystkim i chce zrobić jak najwięcej żeby osiągnąć sukces. W związku z tym, że założyłam sobie, że napewno będę kobietą sukcesu, uznałam, że dobrym pomysłem będzie prowadzenie czegoś w stylu pamiętnika gdzie będę zapisywać swoje codzienne myśli.

Co myślicie?

          Ja uważam, że to całkiem ciekawe i przydatne w przyszłości.

Miłego dnia :)






Hola!           Hoy solo quiero pasaros unas cuantas fotos mías que os inspiraran. 
          Apareceré mas a menudo por aquí pero de momento pasan muchas cosas en mi vida. Estoy en una etapa en la cual pienso mucho sobre las cosas que hago y sobre el mundo y en la cual quiero hacer todo lo posible para tener un éxito en mi vida. Como que me he propuesto que seré una persona exitosa he pensado en cr…

Zdrowy czekoladowy przekładaniec

Witajcie :)

Mam dzisiaj dla Was nowy przepis, jeden z najlepszych, które stworzyłam. Ciasto jest mocno czekoladowe, a krem ma posmak chałwy. Wszystko jest w 100% zdrowe więc nie ma co się obawiać.





Składniki na ciasto:

- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 8 łyżek oleju kokosowego
- 6 łyżek miodu
- 150 g mąki orkiszowej
- 2 łyżki kakao
- 5 jajek

Czekoladę rozpuszczamy z olejem kokosowym i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy z miodem, dodajemy kakao, mąkę i ostydzony olej z czekoladą. Placek pieczemy w trzech częściach, każdą w temperaturze 190 stopni przez 25 minut. Placki odstawiamy do ostudzenia

Składniki na masę:

- 0,5 l mleka
- 1 duża łyżka oleju kokosowego
- pół szklanki kaszy jaglanej
- jedna chałwa waniliowa (100g)
- 5 łyżek miodu
- duża garść rodzynek

Mleko gotujemy z olejem kokosowym i gdy się zagotuje wsypujemy kaszę jaglaną. Gotujemy to pod przykryciem przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy pokruszoną chałwę i dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy rodzynki i miód mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.

Placki przekładamy kremem i całość polewamy czekoladą (1 tabliczkę rozpuścić z łyżką oleju kokosowego).


Ciasto najlepiej odstawić na noc :)

Komentarze

Polub mnie na Facebook'u

Obserwatorzy

Popularne posty