Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Zainspiruj się / Inspirate

Witajcie Kochani! 
           Dziś chce podzielić się z Wami moimi zdjęciami, które może kogoś z Was zainspirują.

           Będzie mnie tutaj napewno więcej, ale póki co bardzo dużo dzieje się w moim życiu. Przechodzę okres gdzie zastanawiam się nad wszystkim i chce zrobić jak najwięcej żeby osiągnąć sukces. W związku z tym, że założyłam sobie, że napewno będę kobietą sukcesu, uznałam, że dobrym pomysłem będzie prowadzenie czegoś w stylu pamiętnika gdzie będę zapisywać swoje codzienne myśli.

Co myślicie?

          Ja uważam, że to całkiem ciekawe i przydatne w przyszłości.

Miłego dnia :)






Hola!           Hoy solo quiero pasaros unas cuantas fotos mías que os inspiraran. 
          Apareceré mas a menudo por aquí pero de momento pasan muchas cosas en mi vida. Estoy en una etapa en la cual pienso mucho sobre las cosas que hago y sobre el mundo y en la cual quiero hacer todo lo posible para tener un éxito en mi vida. Como que me he propuesto que seré una persona exitosa he pensado en cr…

Kremowy sernik na zimno

Witajcie :)

Mam dla Was przepis stworzony przeze mnie w jeden z tych dni kiedy kreatywność jest tak duża, że to aż grzech jej nie wykorzystać :D





Sernik super spisuje się jako forma deseru, a nawet na śniadanie gdyż jest zdrowy i pełnowartościowy.


Spód:

- 5 czubatych łyżeczek oleju kokosowego
- 4 łyżki ksylitolu
- 2 łyżki kakao
- 0,5 szklanki mleka roślinnego lub bez laktozy
- 1 i 1/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych


Olej rozpuścić w rondelku z ksylitolem i kakao, dodać mleko i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać płatki owsiane i po dokładnym połączeniu rozprowadzić na blaszce od keksu wcześniej wyłożonej folią aluminiową. Wstawić do zamrażarki na co najmniej godzinę.

Masa serowa:

- 0,65 l mleka bez laktozy
- 200 g kaszy jaglanej
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 200 g chudego zmielonego twarogu
- 0,25 l mleka zagęszczonego
- 4 łyżki ksylitolu
- olejek waniliowy (kilka kropel)
- 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej we wrzątku
- 2 duże garście rodzynek
- kilka chipsów banana


Kaszę ugotować według przepisu na mleku z olejem koko (20 min pod przykryciem) a następnie ostudzić i zblendować z twarogiem, mlekiem zagęszczonym, ksylitolem i olejkiem waniliowym, a na końcu dodać stopniowo żelatynę. Do gładkiej masy dodać rodzynki, wymieszać i wylać na spód ciasta oraz udekorować wcześniej namoczonymi chipsami banana. Chłodzić kilka godzin, a najlepiej całą noc.

Smak naprawdę nieziemski, jak do tej pory mój najlepszy przepis na zdrowe ciasto.
Polecam wypróbować bo warto.


Komentarze

Prześlij komentarz

Polub mnie na Facebook'u

Obserwatorzy

Popularne posty